Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2010 13:39 - Бунт - мирен, нo всенароден
Автор: edname4ta Категория: Политика   
Прочетен: 1055 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 18.05.2015 23:38


Народът ни никога не е имал шанса да се самоуправлява. Винаги е бил под власт извън негов контрол – доминираща над отделния човек и превръща го в беглец и Андрешко, играещ на криеница с държавата си. Вината му е, че вместо да си вземе държавата, играе на криеница с нея, бяга вън и с една дума спасява се поединично. Става, но… ето че разсипията на изоставената и от самите нас територия се увеличава. Може всичко свестно да се изсели – ще дойдат китайци и руснаци, татари всякакви. Голяма работа. Като “не може” какво да направя? Но ще остане една мисъл… наистина ли не можеше? Наистина ли всичко опитахме?

Вярно, другарската шайка държеи целия властови ресурс и успя да тръшне народа в първия рунд "борба" за демокрация. Останахме под тяхна власт. Този път не тоталното пряко насилие бе основният им инструмент, а непрекия, но все така пълен контрол. Безкраен низ ментета и измами подмениха желаната от хората промяна с фалшива - желана от ОНИЯ приватизация без демокрация и свободен пазар и отровиха поробените с недоверие към всеки и всичко – идеално за бандата горе! Какво по удобно от отровен с взаимно недоверие народ - сам себе поставил в безпомощно състояние. А симулациите продължават - “разобличения”, “протести”, “граждански натиск” и “промени” … в безопасна, “правилна” посока, безобидно, на парче, под “шапките” на синдикати, партии и “правилни” организатори, “дисиденти”, “скандални” журналисти (с извадени зъбки) и също такива “граждански структури”.

Изход? Е не - НЕ "умни”, “компетентни”, "неопетнени", "нови", "честни" - гледан филм. Стъпят ли на килимчето внезапно откриват, че "не му е дошло времето", че ЕС не дава, "нема пари", а еленът Рудолф го боли петият крак.

Но какво да поиска един невярващ на никого народ? НЕДОВЕРИЕТО  да стане обединяваща сила. Не вярвай на никого, не чакай "спасители", ”командири“, “пожарникари”, поискай пряк контрол върху държавата заедно и равноправно с всички с всички възможни инструменти за пряк контрол във всички власти. Не фрази, не фрагменти, не изкормени "права" на "референдум" и "участие", а реална пряка власт на гражданите. "Шапки" ще ги изберем после.


Как да стане? С протести на парче едва ли –  така дават трохи под масата.  Природата ни си замина, докато писаха жалби и петиции. Горите също, здравето, образованиеото, паричките... Ще продължаваме ли с просия на парче и всяка коза за свой крак?

При една напълно затворена лъже-демокрация - САМО БУНТ - мирен, но всенароден – демонстриране на всенародата воля за реален контрол на обществото върху държавата – пряко влизане на гражданите във всичките четири власти - законодателна, изпълнителна, съдебна, медийна - в обсъждането, приемането и прилагането на законите.

Как да избегнем измамата, ментетата, които несъмнено и този път ще ни подхвърлят? Вече го правят – предаване “Референдум” др. под., спънатия закон за “пряко участие”, пародии на референдуми в Бургас и др. 

 Гаранцията е ОТКРИТОСТТА на всеки форум, събрание, кръгла маса, дискусия в медиите и контрол от всички. Има как.

Групи за връзка покриват България, разбираме се помежду си какво и как, вдигаме се и си вземаме държавата! Мирно, кротко сядаме на жълтите павета и искаме всички права за пряк контрол във всички власти. Извънредни избори, в които участваме с независими кандидати на пряката власт. Милион.на улиците и няма да им стигне ни полицията, нито джандармерията!  

Не викай “Амин”, а направи група за връзка за общи действия. Съмишленици те чакат в цяла България. Излизаме като се свържем 100 000. ( Ако ги няма - заминаваме, но как да разберем - ТЕ ни пречат да се запознаем дори. И нон-стоп лъжат, че “народът" не искал  свобода, а само хляб.).

http://freeinf.wix.com/edname4ta#!home/mainPage 
http://freeinf.wix.com/edname4ta#!home/mainPage

И ако всичко черно е,

избутай думите встрани и

посегни към нея, светлината,

тя там е и поискаш ли я,

ще те чака.

http://edname4ta.dir.bg/_wm/addressbook/?df=44
http://freeinf.wix.com/edname4ta#!home/mainPage

 




Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. edname4ta - Въпросът КАК
17.06.2015 22:48
С протести "на парче" нищо не се променя - най-много да ги използват чакалите горе в някой техен сценарий.
Само БУНТ – мирен и всенароден може да освободи България от тази глутница, която гризе България и ни хвърля едни срещу други.
Бунт, обаче за ТОЧНИТЕ промени, договорени между всички – не за нов „овчар”, а за всички възможни ПРАВА сами да решаваме, когато избраните НИ ПРЕДАВАТ. За РЕАЛНА ВЛАСТ на гражданите - ПРАВА за пряко и решаващо участие във ВСИЧКИ власти, вкл. Публичните медии. Тогава ще се роди България.
Започва се с открити разговори и повсеместни събрания, открити за всеки, свързани пряко за договарянена желаните промени. Никакви партии и НПъО.
Слагай покани за ОТКРИТИ РАЗГОВОРО. Във всеки квартал / медиите лъжат и заглушават гласа ни/
Прим. обяви – тук:
http://www.facebook.com/groups/pulenkontrol
http://freeinf.wix.com/edname4ta
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: edname4ta
Категория: Политика
Прочетен: 39131
Постинги: 8
Коментари: 10
Гласове: 25
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол